Kunst

Kunst online verkrijgbaar bij artihove.nl spreekt mensen op een heel diep niveau aan. Het schept een emotionele band en wekt nieuwsgierigheid op. Als kunstenaar probeer ik de schoonheid en kracht van de natuur vast te leggen. Daarom fotografeer ik en maak ik kunstwerken voor educatieve doeleinden in het veld. Ik fotografeer onderwerpen als meren, oceanen, woestijnen en jungles. Als mensen mijn beelden zien, raken ze geïnspireerd.

Wanneer we studeren en lezen, zijn we vaak op zoek naar antwoorden op een duidelijke en beknopte manier. De natuur werkt niet op die manier. Ik zeg altijd tegen mensen dat ze het rustiger aan moeten doen. “Je kunt de antwoorden niet in de natuur vinden. Je moet naar binnen kijken”, zeg ik dan. Ik hou van landschappen. Ik hou ervan om op het strand te zijn en met mijn handen in het zand te zitten.

Waarom ik fotograaf werd

Ik ben begonnen met fotografie omdat ik een levendige verbeelding had. Ik wilde schilderen met licht en kleur. Ik had een geweldig idee voor een schilderij, maar geen verf. Ik had altijd mijn camera bij me zodat ik foto’s kon maken als leuke cadeaus voor collega’s. Ik ben mijn hele leven opgegroeid in de natuur. Ik voel me heel gelukkig dat ik die ervaringen heb gehad. Als professioneel natuurfotograaf laat ik me vaak inspireren door andere fotografen.

Wat is er te bereiken met kunst?

Elke dag streef ik ernaar om door middel van mijn fotografie de wereld een betere plek te maken door aandacht te vragen voor milieukwesties. Ik wil jonge mensen aanmoedigen om na te denken over mondiale vraagstukken, te beginnen met het maken van verandering, en de natuur te waarderen.

Op dit moment is klimaatverandering het meest urgente probleem op aarde. Die heeft een verwoestend effect op wilde dieren en op het leven op onze planeet. We moeten meer doen om het te beschermen. Als mensen mij zien fotograferen, willen ze onmiddellijk meer weten over de dieren die ik fotografeer, de foto’s zijn origineel relatiegeschenk kopen. Dit helpt mensen te informeren en hun eigen beslissing te beïnvloeden.

Sommige mensen willen meer weten over mij en waarom ik hier ben. Ze willen weten wat mijn geloofssysteem is. Ze vragen waarom ik nog steeds fotografeer ondanks zoveel lijden.