De gedachte aan een koude douche klinkt helemaal niet zo leuk. Toch zijn er eigenlijk een paar heel grote voordelen van een koude douche. Als je ons niet gelooft, blijf dan dit artikel lezen want het kan je overhalen om het zelf ook eens te proberen. Hoe ver zou jij gaan voor wat extra gezondheidsvoordelen?

De voordelen

Kalmeert jeukende huid – Als je huidaandoeningen hebt die jeuk veroorzaken, kun je merken dat een koude douche helpt je huid te kalmeren en de jeuk te verlichten.

Maakt je wakker – De hijg die je krijgt als het koude water je huid raakt is omdat je in shock bent. Die schok verhoogt je hartslag en maakt dat je je fris en alerter voelt.

Verhoogt de bloedsomloop – Dat koude water dat je raakt helpt de bloedsomloop in de diepere lagen van je lichaam te verhogen. Als het water je huid en buitenste lagen raakt, waardoor ze zich vernauwen, zorgt het ervoor dat het bloed in je diepere lagen sneller gaat circuleren om je lichaam op de ideale temperatuur te houden. Die blootstelling aan de koudere temperaturen, triggert je bloedsomloop om ontstekingen te verminderen.

Vermindert spierpijn – Koud water staat erom bekend regenererende eigenschappen te hebben. Dit betekent dat je spieren zich ontspannen, waardoor ze na een training kunnen herstellen.

Stimuleert gewichtsverlies – Als je lichaam aan het koude water wordt blootgesteld, kunnen sommige vetcellen warmte beginnen te produceren. Daardoor verbranden ze vet en energie, wat helpt bij het afvallen.

Dus, ben je het eens met deze voordelen van een koude douche? Denk je dat je koude douches in je dagelijkse routine zult gaan inbouwen?